...με τα αδιαμφισβήτητα ντοκουμέντα που κατέγραψε η κάμερα της εκπομπής «Φως στο Τούνελ».

Η υπόθεση της απαγωγής ξαναγύρισε στην Ανακρίτρια για συμπληρωματική έρευνα, με βάση τα νέα συγκλονιστικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν και δείχνουν πως ο Μάριος Παπαγεωργίου δεν βρίσκεται στη ζωή. Νομικοί επισημαίνουν ότι τα καινούργια δεδομένα είναι ικανά να ανατρέψουν το κατηγορητήριο και τα πρόσωπα που εμπλέκονται να βρεθούν αντιμέτωπα με τη βαριά κατηγορία της ανθρωποκτονίας. Το επόμενο βήμα είναι να οριστεί από τη Δικαιοσύνη εμπειρογνώμονας που θα ελέγξει τα καινούργια στοιχεία που εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο του άτυχου Μάριου. Η όποια νέα έρευνα θα πραγματοποιηθεί παρουσία του γενετιστή - τεχνικού συμβούλου της οικογένειας κ. Φιτσιάλου.

Λεπτομέρειες για την υπόθεση στο "Δείτε στο Τούνελ".

Η επιστολή της ΕΛ.ΑΣ

Η έρευνα της εκπομπής και του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου συγκλόνισε την κοινή γνώμη και την ίδια ώρα ανάγκασε την ΕΛ.ΑΣ να εκδώσει μια …βιαστική ανακοίνωση με μοναδικό σκοπό να ισορροπήσει το αρνητικό κλίμα.

Δείτε λεπτομέρειες εδώ.

Ο κ. Φιτσιάλος αναφερόμενος στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ξεκαθάρισε ότι η οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου τον επέλεξε με την ιδιότητα του πραγματογνώμονα της Δικαιοσύνης και όχι ως ιδιώτη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Όλες οι έρευνες είναι συμπληρωματικές με κοινό στόχο να βρούμε την αλήθεια. Όλοι είμαστε εργαλεία της Δικαιοσύνης. Οι τεχνικές είναι γνωστές. Δεν καινοτομήσαμε, τη δουλειά μας κάναμε!»

Στα ερωτήματα της κοινής γνώμης γιατί η ΕΛ.ΑΣ δεν χρησιμοποίησε τη σύγχρονη τεχνολογία για να εντοπίσει το αίμα του Μάριου που εννέα μήνες μετά η εκπομπή και ο γενετιστής βρήκαν και γιατί θεωρεί ότι η υπόθεση έχει εξιχνιαστεί ενώ ο άτυχος νέος δεν έχει βρεθεί, ο δικηγόρος της οικογένειας κ. Νίκος Ρουσσόπουλος απάντησε: «Τη μητέρα την ενδιαφέρει να βρεθεί το παιδί της. Δεν τη νοιάζει αν θα το κάνει η ΕΛ.ΑΣ ή οποιοσδήποτε άλλος. Την ενδιαφέρει η τύχη του γιου της..»

Η έρευνα του γενετιστή στο πορτ – μπαγκάζ πέρα από το αίμα και το DNA του Μάριου εντόπισε γενετικό υλικό κι άλλων ατόμων. Τα ευρήματα αποτελούν στοιχεία έρευνας και θα αξιολογηθούν εκ νέου από τη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το νομικό εγκληματολόγο κ. Δερμενούδη επιβάλλεται να ληφθεί DNA από όσους έχουν προφυλακιστεί για την απαγωγή του 26χρονου, το οποίο θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό που βρέθηκε στο αυτοκίνητο, καθώς προβλέπεται από τη νομοθεσία. Κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει.

Το θρίλερ του αθλητικού παράγοντα

Η μεθοδική και βαθιά έρευνα της εκπομπής, συνεχίζεται και στην υπόθεση του αθλητικού παράγοντα Κώστα Κολιαβασίλη από το Μαρκόπουλο που αγνοείται σχεδόν 14 μήνες. Η οικογένεια του 48χρονου αγνοούμενου ζητάει απαντήσεις σε καυτά ερωτήματα, καθώς η υπόθεση παρουσιάζει ορισμένα κοινά στοιχεία με αυτή του Μάριου Παπαγεωργίου.

Το αυτοκίνητο του Κώστα Κολιαβασίλη βρέθηκε εγκαταλειμμένο σε ερημική περιοχή στη θέση Κουβαρά, την επομένη της εξαφάνισης του. Αν και εξετάστηκε από την Αστυνομία δεν προέκυψε κάποιο επιπλέον στοιχείο που θα βοηθούσε στην έρευνα. Θα δώσει η επιστήμη και σ’ αυτή την υπόθεση την απάντηση που δεν έχουν δώσει οι Αρχές;

Η οικογένεια του πιστεύει πως μια δεύτερη βαθιά εξέταση του αυτοκινήτου με τις νέες μεθόδους ανίχνευσης DNA, μπορεί να ρίξει φως στο σκοτάδι.

Λεπτομέρειες δείτε στο Δείτε στο Τούνελ.


Βρέθηκε η Βίκυ

Με το «Τούνελ» επικοινώνησε η Βίκυ Ρομφαία, 32 χρόνων, που ήταν αγνοούμενη για την αδερφή της από τον περασμένο Σεπτέμβριο και που την αναζητούσε μέσω της εκπομπής. Οι δύο αδελφές θα έρθουν σε επαφή για να καλύψουν το χαμένο χρόνο και να λύσουν τα προβλήματα που τις χώρισαν.

Η ανεργία και τα προβλήματα υγείας τον εξαφάνισαν

Η εκπομπή αναζήτησε παράλληλα τον 28χρονο Ζαφείρη Καραχάλιο από τα Εξαμίλια Κορινθίας. Χάθηκε πριν από περίπου σαράντα μέρες από την περιοχή της Νέας Ιωνίας. Είχε επισκεφθεί τον αδερφό του, με σκοπό να ταξιδέψει στη συνέχεια για Κόρινθο. Αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας και ανεργίας που τον είχαν επηρεάσει αρνητικά.

Πολλά στίγματα που έφτασαν στην εκπομπή αναφέρονταν σε ένα νέο με κοινά χαρακτηριστικά με τον Ζαφείρη να κινείται στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Η μονάδα εξωτερικών μεταδόσεων της εκπομπής ερεύνησε στην περιοχή χωρίς θετικό αποτέλεσμα.